Wat is coworking?

Coworking is op zijn eenvoudigste een vorm van gedeelde kantoorruimte, waarin ondernemers kiezen een kantoor de delen, en daardoor toegang hebben tot meer resources en mogelijkheden dan dat ze apart zouden kunnen benutten.

Het is een manier van bedrijfshuisvesting benaderen vanuit de deeleconomie.  In de Kamer passen we het concept van Open Coworking toe waarbij 5 waardes van belang zijn:

Samenwerking:  Samen zijn we sterker, samen bereiken we meer.   En niet te vergeten, samen is het ook veel leuker.  De ruimtes binnen de netwerk bieden hun diensten aan de coworkers van andere ruimtes binnen de netwerk voor dezelfde prijs en op dezelfde voorwaarden dat ze deze aan eigen coworkers bieden. Ook hebben de Coworkers in de Kamers tegang naar de Cworking Visa, waarbij ze gebruik mgen maken van duizenden andere aangesloten cowork ruimtes wereldwijd.

Openheid:  De coworkers mogen de ruimte aanpassen, aankleden  en inrichten zoals ze dat zelf goed vinden, rekening houdend met de andere coworkers met wie ze de ruimte delen. De ruimtes zelf bieden een “tabula rasa” aan de coworkers aan met de baissvoorzieningen:  tafels of bureaus voor kantoorruimte, inpaktafels en opslag voor werkruimte, en zovoorts.  Nieuwe producten en diensten worden niet aan de coworkers aangeboden:  ze vlooien voort van de coworkers zelf en vaak zijn het de coworkers die oplossingen aan elkaar aanbieden.  Alle principeel beslissingen over de ruimte, haar gebruik, en nieuwe ontwikkelingen of inkoop wordt als eerst besproken met de gemeenschap zelf en pas daarna worden ze vorm gegeven.

Saamhorigheid:  Een cowork ruimte is maar gereedschap die de gemeenschap dient.  Wij hebben een website in ontwikkeling om alle coworkers te profilieren, voor de buitenwereld natuurlijk maar ook voor elkaar.  WIj organiseren regelmatig borrels en bijeenkomsten, workshops en cursussen,  En wij blijven van de coworkers af:  ze zijn allemaal volwassenen en kunnen het zelf prima regelen zolang de ruimte ervoor open staat.

Toegankelijkheid:  De ruimtes in onze netwerk zijn principeel niet openbaar gelegenheden.  De kern van onze model is toewijding.  Van daar beginnen wij met een basis toegang van maar 3 tientjes per maand voor een vestigingsadres.  Het is kostdekkend maar niet echt winstgevend, en waarom doen we het dan zo?  Omdat de vestiging zegt:  hier hoor je thuis, je bent van ons en wij van jouw.

Duurzaamheid:  Ja, het is vaak zo dat de ruimtes groen zijn.  WIj scheiden onze afval en in Kamer52 zijn we druk bezig met plannen om de huidige kruiden aanbod in de tuin uit te breiden in een ware moestuin. Delen is altijd zuiniger dan ieder apart in te kopen, ook voor het milieu.  Maar goed, duurzaamheid in deze zin betekent niet alleen maar groen.  Duurzaamheid betekent ook steunen, samenwerken, mentoren, en genieten samen met elkaar.  Het gaat om een systeem die zich blijft groeien door binnen het systeem te werken en proberen binnen de gemeenschap zoveel mogelijk aanwezig te hebben.  Een gemeenschap die zichzelf in stand kan houden is duurzaam.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend altijd contact met ons opnemen.